Ontdek hoe XDR-oplossingen (uitgebreide detectie en reactie) bedreigingsbeveiliging bieden en reactietijden verkorten in workloads.
- Ontdek XDR-oplossingen
XDR-definitie
Uitgebreide detectie en respons, vaak afgekort als XDR, is een geïntegreerd platform voor beveiligingsincidenten dat gebruik maakt van AI en automatisering. Het biedt organisaties een holistische, efficiënte manier om zich te beschermen tegen en te reageren op geavanceerde cyberaanvallen.
Ondernemingen werken steeds vaker in multicloud- en hybride omgevingen, waar ze te maken krijgen met een steeds verder ontwikkelend cyberbedreigingenlandschap en complexe beveiligingsproblemen. In tegenstelling tot gerichte systemen zoals eindpuntdetectie en -respons (EDR) breiden XDR-platforms de dekking uit om te beschermen tegen meer geavanceerde typen cyberaanvallen. Ze integreren detectie-, onderzoeks- en reactiemogelijkheden in een breder scala aan domeinen, waaronder de eindpunten, hybride identiteiten, cloudtoepassingen en workloads, e-mail en gegevensarchieven van een organisatie. Ze zorgen ook voor efficiëntie in beveiligingsbewerkingen (SecOps) met geavanceerde zichtbaarheid van de cyberaanvallenketen, automatisering en analyses op basis van AI en brede bedreigingsinformatie.
Lees dit artikel voor een overzicht van XDR-beveiliging, waaronder hoe XDR werkt, de belangrijkste mogelijkheden en voordelen en opkomende XDR-trends.
Belangrijkste XDR-mogelijkheden
XDR-platformen coördineren detectie en reactie op cyberbedreigingen over het gehele digitale terrein van een organisatie. Ze helpen cyberaanvallen snel te stoppen door verschillende beveiligingshulpprogramma's naadloos te consolideren op één platform, waarbij traditionele beveiligingssilo's worden opgesplitst om de beveiligingtegen cyberbedreigingen te verbeteren. Hier zijn vijf belangrijke mogelijkheden van XDR:
-
Onderzoek op basis van incidenten
XDR verzamelt waarschuwingen van laag niveau en correleert deze in incidenten, waardoor beveiligingsanalisten sneller een uitgebreid beeld krijgen van elke mogelijke cyberaanval. Analisten hoeven niet meer door willekeurige stukjes informatie te zoeken om cyberbedreigingen te ontdekken en begrijpen, waardoor productiviteit wordt verhoogd en snellere reacties mogelijk worden.
-
Automatische onderbreking van geavanceerde cyberaanvallen
XDR detecteert actieve cyberaanvallen met behulp van hoogwaardige beveiligingssignalen en ingebouwde automatisering. Vervolgens start het systeem effectieve acties voor incidentrespons, waaronder het isoleren van aangetaste apparaten en gebruikersaccounts, om aanvallers te verstoren. Met behulp van deze mogelijkheden kunnen organisaties risico's aanzienlijk verlagen, de radius van incidenten beperken en het post-incident werk van analisten wat betreft onderzoek en opschonen terugdringen en vereenvoudigen.
-
Zichtbaarheid van cyberaanvallenketen
Omdat XDR waarschuwingen van een bredere set bronnen opneemt, kunnen analisten de volledige cyberaanvalketen van een geavanceerde aanval bekijken die anders mogelijk niet zou worden gedetecteerd door puntbeveiligingsoplossingen. Meer zichtbaarheid vermindert de onderzoekstijd en vergroot de kans dat volledige cyberaanvallen met succes kunnen worden hersteld.
-
Automatisch herstel van getroffen assets
Met behulp van ingebouwde automatiseringsmogelijkheden herstelt XDR assets die zijn gecompromitteerd door ransomware, phishing en zakelijke e-mailcampagnes tot een veilige staat. Het systeem voert herstelacties uit, zoals het beëindigen van schadelijke processen, het verwijderen van schadelijke doorstuurregels en het inperken van betrokken apparaten en gebruikersaccounts. Vrij van repetitieve, handmatige taken kunnen beveiligingsteams zich vervolgens richten op de aanpak van complexere cyberbedreigingen met een hoog risico.
-
AI en machine learning
XDR past AI en machine learning toe, waardoor AI voor cybersecurity schaalbaar en efficiënt is. Van het controleren van bedreigend gedrag en het verzenden van waarschuwingen tot onderzoek en herstel – XDR maakt gebruik van AI om mogelijke cyberaanvallen automatisch te detecteren, hierop te reageren en ze te verhelpen. Met machine learning kan XDR profielen van verdacht gedrag creëren en deze markeren voor controle door analisten.
-
Hoe XDR werkt
XDR maakt gebruik van AI en geavanceerde analyses om talloze domeinen in de technologieomgeving van een organisatie te bewaken, waarschuwingen te identificeren en te correleren tot incidenten, en vervolgens prioriteit te geven aan de incidenten die het hoogste risico opleveren. Beveiligingsteams kunnen elke cyberaanval in meer context bekijken en kunnen zo het gevaar duidelijker en snel begrijpen en bepalen hoe ze het beste kunnen reageren.
Zo werkt een XDR-systeem stap voor stap:
Verzamelt en normaliseert gegevens.
Het systeem haalt automatisch telemetriegegevens op uit meerdere bronnen. De gegevens worden opgeschoond, geordend en gestandaardiseerd om ervoor te zorgen dat er consistente gegevens van hoge kwaliteit beschikbaar zijn voor analyse.
Analyseert en correleert gegevens.
Het systeem maakt gebruik van machine learning en andere AI-mogelijkheden om de gegevens automatisch te analyseren en waarschuwingen te correleren tot incidenten. Het kan in realtime uitgebreide gegevenspunten analyseren en cyberaanvallen en schadelijk gedrag opsporen, en wel aanzienlijk sneller dan beveiligingsteams die handmatig proberen om waarschuwing te correleren en bedreigingen op te lossen.
Faciliteert incidentbeheer.
Het systeem geeft prioriteit aan de ernst van nieuwe incidenten en biedt meer context, zodat beveiligingspersoneel sneller triage kan uitvoeren om vervolgens de belangrijkste cyberbedreigingen te herkennen en hierop te kunnen reageren. Op basis van de huidige omstandigheden kan het personeel handmatig reageren of het systeem automatisch laten reageren, bijvoorbeeld door apparaten in quarantaine te plaatsen of IP-adressen en e-mailserverdomeinen te blokkeren. Beveiligingsanalisten kunnen ook incidentrapporten en aanbevolen oplossingen bekijken en dienovereenkomstig actie ondernemen.
Helpt toekomstige incidenten te voorkomen.
Door analyse van brede bedreigingsinformatie bieden sommige XDR-systemen gedetailleerde cyberbedreiginginformatie die relevant is voor de specifieke omgeving van een organisatie, waaronder cyberaanvaltechnieken en aanbevolen acties om deze aan te pakken. Beveiligingsteams kunnen deze inzichten gebruiken om proactief te beschermen tegen cyberbedreigingen die het grootste risico vormen voor hun activiteiten.
Belangrijkste XDR-voordelen
XDR biedt een reeks beveiligingsvoordelen die ondernemingen holistische, flexibele en efficiënte bescherming tegen bedreigingen geven. Door hun teams, hulpprogramma's en processen samen te brengen met XDR-systemen kunnen ondernemingen cyberbeveiliging op meerdere manieren verbeteren. Hier zeven voordelen van XDR:
-
Meer inzicht
XDR breidt het beeld van een onderneming uit door duidelijker inzicht in hun beveiligingslandschap te geven. Door telemetriegegevens uit meerdere domeinen te integreren, waaronder eindpunten, identiteiten, e-mail, cloudtoepassingen en workloads, gegevens en andere bronnen, detecteert XDR ook bedreigingen die anders mogelijk niet zouden worden herkend.
-
Versnelde detectie van en reactie op bedreigingen
XDR identificeert in realtime bedreigingen tussen domeinen en implementeert geautomatiseerde reacties. Deze mogelijkheden elimineren of verminderen de tijd waarin cyberaanvallen toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -systemen.
-
Gestroomlijnde SecOps-werkstromen
Door waarschuwingen automatisch te correleren stroomlijnt een XDR meldingen en vermindert het de ruis in het Postvak IN van analisten en de hoeveelheid tijd die deze besteden aan het handmatig onderzoeken van dreigingen.
-
Gereduceerde operationele complexiteit en kosten
XDR vereenvoudigt het onderzoek naar en de reactie op beveiligingsbewerkingen door hulpprogramma's van meerdere leveranciers samen te brengen in één kosteneffectief XDR-platform.
-
Verbeterde prioriteitstelling voor incidenten
XDR evalueert en accentueert actuele incidenten met een hoog risico die analisten onmiddellijk moeten onderzoeken. Ook worden er acties aanbevolen afgestemd op belangrijke industrie- en regelgevingsstandaarden en op de aangepaste vereisten van de onderneming.
-
Snellere SOC-inzichten
XDR biedt het Security Operations Center (SOC) met de AI- en automatiseringsmogelijkheden benodigd om geavanceerde bedreigingen voor te blijven. Bovendien kan het SOC met een cloudgebaseerd XDR-platform haar activiteiten snel omschakelen en -schalen naarmate cyberbedreigingen zich ontwikkelen.
-
Verbeterde productiviteit en efficiëntie
XDR biedt mogelijkheden voor het automatiseren van terugkerende taken en zelfherstel van assets, waardoor arbeid wordt teruggedrongen en analisten meer tijd hebben voor activiteiten van hogere waarde. Bovendien verhogen gecentraliseerde beheerhulpprogramma's de nauwkeurigheid van waarschuwingen en vereenvoudig je zo het aantal oplossingen dat analisten moeten gebruiken om bedreigingen te onderzoeken en op te lossen.
-
Hoe XDR implementeren
Een geslaagde XDR-implementatie kan de beveiliging en efficiëntie van bedrijfsactiviteiten stimuleren. Maximaal profijt uit een XDR-platform verkrijgen vereist echter een zorgvuldige planning – van het maken van een brede XDR-strategie tot het meten van systeemprestaties. Volg deze stappen om een geslaagde XDR-implementatie te garanderen:
Beoordeel beveiligingsbehoeften.
Begin met het evalueren en documenteren van de specifieke beveiligingsvereisten van je organisatie. Identificeer gebieden met het hoogste risico, en houd hierbij rekening met netwerkgrootte, gegevenstypen, apparaattypen en toegangslocaties. Houd ook rekening met gegevensbescherming en andere voorschriften en vereisten waaraan je moet voldoen.
Stel strategische doelen.
Stel een XDR-strategie en -roadmap op die ondersteuning bieden aan de bredere beveiligingsstrategie van je organisatie. Stel realistische doelstellingen op basis van de huidige staat van je cyberbeveiliging en vaardigheden, je architectuur en hulpprogramma's, en budgetaire beperkingen.
Onderzoek en kies een XDR-systeem.
Zoek naar een robuust XDR-platform met geavanceerde AI- en automatiseringsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface die realtime zichtbaarheid biedt. Zoek een oplossing die compatibel is met bestaande systemen en die snel kan worden geïmplementeerd en geschaald om groeiende datavolumes aan te kunnen. En niet te vergeten, werk met een ervaren leverancier die deskundige services en ondersteuning biedt.
Plan de implementatie.
Ontwikkel een uitgebreid plan voor de implementatie, configuratie en het beheer van het XDR-systeem, inclusief het definiëren van bijbehorende rollen en verantwoordelijkheden. Schets hoe je het systeem aansluit op bestaande infrastructuur, hulpprogramma's en workflows. Stel ook opslagvereisten voor logboekregistratie en telemetriegegevens op en maak mechanismen voor risicoanalyse voor geautomatiseerde prioriteitstelling van waarschuwingen en incidenten.
Voer een gefaseerde implementatie uit.
Implementeer en test het systeem in fasen om operationele onderbrekingen te minimaliseren. Begin met het testen van het XDR-systeem met een selectie eindpunten voordat je het systeem implementeert in de gehele technologische omgeving. Zodra het systeem actief is, voer je geautomatiseerde scenario's uit in het playbook voor incidentreactie en pas je de regels zo nodig aan.
Bied training en ondersteuning.
Train je beveiligingsteam om de belangrijkste onderdelen en functies van het XDR-platform effectief te gebruiken en te beheren. Evalueer ook eventuele hiaten in de kennis en vaardigheden van het team om waarschuwingen te interpreteren en op bedreigingen te reageren en verhelp deze. Bied voortdurende ondersteuning om het team te helpen bij eventuele uitdagingen na de implementatie.
Bewaak en verfijn prestaties voortdurend.
Plan regelmatig tijd in om het XDR-systeem en zijn basislijngegevens volledig te beoordelen om nauwkeurigheid te helpen verzekeren. Pas ook playbooks en regels aan naarmate het systeem meer historische gegevens opneemt en er nieuwe cyberbeveiligingsrisico's ontstaan.
Componenten van een XDR-systeem
XDR brengt verschillende beveiligingsproducten samen op één cloudplatform dat proactief beschermt tegen cyberbedreigingen. Een XDR-platform bevat doorgaans de volgende belangrijkste onderdelen:
-
Eindpuntdetectie en -respons hulpprogramma's
Hulpprogramma's voor eindpuntdetectie en -respons (EDR) bewaken verschillende eindpunten, waaronder mobiele telefoons, laptops en IoT-apparaten (Internet-of-Things). EDR helpt bedrijven bij het detecteren, analyseren, onderzoeken en reageren op verdachte activiteiten die aan antivirussoftware ontsnappen.
-
AI en machine learning
XDR-platforms maken gebruik van de nieuwste AI- en machine learning-mogelijkheden om automatisch afwijkingen te detecteren, actieve bedreigingen prioriteit te geven en waarschuwingen te verzenden. Ze bieden ook analyse van gebruikers- en entiteitsgedrag voor het uitfilteren van valse alarmen.
-
Andere hulpprogramma's voor detectie en reactie op bedreigingen
Mogelijkheden voor e-mailbeveiliging en identiteitsbeveiliging beschermen gebruikersaccounts en communicatie tegen onbevoegde toegang, verlies of inbreuk. Hulpprogramma's voor cloud- en gegevensbeveiliging helpen cloudsystemen en -gegevens te beschermen tegen interne en externe beveiligingsproblemen, zoals incidenten met gegevenslekken. Detectie van mobiele bedreigingen biedt inzicht in en bescherming voor alle apparaten, inclusief persoonlijke apparaten, die zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk.
-
Een engine voor beveiligingsanalyse
Een analyse-engine maakt gebruik van AI en automatisering om talloze afzonderlijke waarschuwingen te doorlopen en deze te correleren tot incidenten. De engine verrijkt detecties met cyberbedreigingsinformatie – gedetailleerde, contextuele kennis over lopende en andere dreigende aanvallen. Bedreigingsinformatie is zowel ingebouwd in XDR-platforms als dat deze wordt opgehaald uit externe wereldwijde feeds.
-
Gegevensverzameling en -opslag
Met een veilige, schaalbare gegevensinfrastructuur kunnen ondernemingen grote hoeveelheden onbewerkte gegevens verzamelen, opslaan en verwerken. De oplossing moet verbinding maken met meerdere gegevensbronnen, waaronder toepassingen en hulpprogramma's van derden in cloud-, on-premises en hybride omgevingen, en ondersteuning bieden voor verschillende gegevenstypen en -indelingen.
-
Playbooks voor automatische reacties
Playbooks zijn een verzameling herstelacties die beveiligingsteams kunnen gebruiken om hun reacties op dreigingen te automatiseren en in te delen. Playbooks kunnen handmatig worden uitgevoerd als reactie op specifieke typen incidenten of waarschuwingen of automatisch worden uitgevoerd wanneer ze worden geactiveerd door een automatiseringsregel.
Veelvoorkomende XDR-gebruiksvoorbeelden
Cyberbedreigingen variëren in relevantie en type, waardoor verschillende detectie-, onderzoeks- en oplossingsmethoden zijn vereist. Met XDR hebben ondernemingen meer flexibiliteit om een breed scala aan cyberbeveiligingsuitdagingen binnen IT-omgevingen aan te pakken. Hier enkele veelvoorkomende XDR-gebruiksvoorbeelden:
Opsporing van cyberbedreigingen
Met XDR kunnen organisaties de opsporing van cyberbedreigingen automatiseren, waarbij proactief wordt gezocht naar onbekende of niet-gedetecteerde bedreigingen in de beveiligingsomgeving van een organisatie. Hulpprogramma's voor het opsporen van cyberbedreigingen helpen beveiligingsteams ook bij het verstoren van in behandeling zijnde bedreigingen en actieve aanvallen voordat er aanzienlijke schade optreedt.
Onderzoek naar beveiligingsincidenten
XDR verzamelt automatisch gegevens over verschillende aanvalsoppervlakken, correleert abnormale waarschuwingen en voert een analyse van de hoofdoorzaak uit. Een centrale beheerconsole biedt visualisaties van complexe aanvallen, waarmee beveiligingsteams kunnen bepalen welke incidenten mogelijk schadelijk zijn en verder onderzoek vereisen.
Bedreigingsinformatie en -analyse
XDR biedt organisaties de mogelijkheid om grote hoeveelheden onbewerkte gegevens over opkomende of bestaande bedreigingen te openen en te analyseren. Robuuste bedreigingsinformatiemogelijkheden bewaken en brengen elke dag wereldwijde signalen in kaart en analyseren deze om organisaties te helpen bij het proactief opsporen van en reageren op steeds veranderende interne en externe bedreigingen.
Phishing en malware via e-mail
Wanneer werknemers en klanten e-mailberichten ontvangen waarvan ze vermoeden dat ze deel uitmaken van een phishing-aanval, sturen ze de e-mailberichten vaak door naar een toegewezen postvak voor beveiligingsanalisten voor handmatige beoordeling. Met XDR kunnen ondernemingen deze e-mailberichten automatisch analyseren, de e-mailberichten identificeren met schadelijke bijlagen en alle geïnfecteerde e-mailberichten in de hele organisatie verwijderen. Dit verbetert beveiliging en vermindert terugkerende taken. Op dezelfde manier kunnen de automatiserings- en AI-mogelijkheden van XDR teams helpen proactief malware te detecteren en te bedwingen.
Interne bedreigingen
Interne bedreigingen, opzettelijk of onbedoeld, kunnen leiden tot gecompromitteerde accounts, gegevensextrusie en beschadigde bedrijfsreputaties. XDR gebruikt gedrag en andere analyses om verdachte onlineactiviteiten te identificeren die bedreigingen van binnenuit kunnen signaleren, zoals misbruik van referenties en grote gegevens-uploads.
Bewaking van eindpuntapparaten
Met XDR kunnen beveiligingsteams automatisch eindpuntstatuscontroles uitvoeren, waarbij indicatoren van inbreuk en aanvallen worden gebruikt om actuele en aankomende bedreigingen te detecteren. XDR biedt ook inzicht in eindpunten, waardoor beveiligingsteams kunnen bepalen waar de bedreigingen vandaan komen, hoe ze zich verspreiden en hoe ze kunnen worden geïsoleerd en gestopt.
XDR vs. SIEM
XDR- en SIEM-systemen (Security Information and Event Management) voor ondernemingen bieden verschillende, maar aanvullende mogelijkheden.
SIEM's aggregeren grote hoeveelheden gegevens en identificeren beveiligingsdreigingen en afwijkend gedrag. Omdat ze gegevens uit vrijwel elke bron kunnen opnemen, bieden ze een hoge zichtbaarheid. Ze stroomlijnen ook logboekbeheer, gebeurtenis- en incidentbeheer en nalevingsrapportage. SIEM's kunnen werken met SOAR-systemen (Security Orchestration, Automation and Response) om te reageren op cyberbedreigingen, maar vereisen uitgebreide personalisering en bieden geen mogelijkheden voor automatische aanvalsonderbreking.
In tegenstelling tot SIEM's worden in XDR-systemen alleen gegevens uit bronnen met vooraf gebouwde connectors opgehaald. Ze verzamelen, correleren en analyseren echter automatisch een veel diepere, uitgebreidere set aan beveiligingstelemetrie en activiteitsgegevens. Ze bieden ook zichtbaarheid van cyberbedreigingen tussen domeinen en contextuele waarschuwingen waarmee beveiligingsteams zich kunnen concentreren op gebeurtenissen met de hoogste prioriteit en snelle en gerichte antwoorden kunnen initiëren.
Door XDR te combineren met SIEM krijgen ondernemingen uitgebreide detectie-, analyse- en geautomatiseerde responsmogelijkheden voor elke laag van hun digitale activa, evenals een basis voor het introduceren van generatieve AI-mogelijkheden. Ondernemingen krijgen ook meer inzicht in hun cyber kill chain – een framework, ook wel bekend als een cyberaanval-chain, dat de fasen van veelvoorkomende cybercriminaliteit beschrijft.
Toekomstige XDR-trends
Naarmate XDR steeds meer gebruikt wordt, blijven leveranciers bestaande XDR-mogelijkheden verbeteren en nieuwe introduceren. Hier volgen enkele opkomende XDR-trends die bedrijven zullen helpen de voortdurend veranderende beveiligingsuitdagingen voor te blijven:
Platform-unificatie
XDR-platformen worden gecombineerd met SIEM-oplossingen om inzicht te bieden in de gehele aanvalsketen voor cyberbeveiliging. Deze geïntegreerde systemen zijn essentieel voor de introductie van AI-hulpprogramma's die realtime analyses en inzichten leveren om teams te helpen beveiligingsproblemen te identificeren en bedreigingen sneller te herkennen en op te lossen.
Al en automatisering
XDR-platforms implementeren steeds krachtigere algoritmen om snellere, nauwkeurigere analyse van groeiende gegevensvolumes en kwetsbaarheid voor aanvallen mogelijk te maken. Via machine learning blijven ze voortdurend leren en verbeteren ze de systeemprestaties in de loop van de tijd. XDR automatiseert ook meer detectie- en responsprocessen voor bedreigingen, waardoor menselijke fouten en workloads worden teruggedrongen en betere responsresultaten worden geretourneerd.
Cloudeigen XDR
Cloudeigen XDR-platforms worden steeds vaker gebruikt ter ondersteuning van hybride- en cloudinfrastructuren. Cloudeigen XDR-systemen zijn ontworpen om de beveiliging in kanalen en omgevingen te versterken en kunnen worden geschaald om enorme gegevensvolumes te verzamelen. Ze stroomlijnen ook systeemimplementatie, updates en onderhoud.
Internet of Things en operationele technologie
Verbindingen met IoT- en OT-apparaten (Operational Technology) worden noodzakelijke onderdelen van XDR. Ondernemingen kunnen XDR gebruiken om snel en proactief beveiligingsproblemen in verbonden apparaten te identificeren. Ondernemingen kunnen hun IoT- en OT-netwerken beter beveiligen.
Delen van bedreigingsinformatie
Wereldwijde bedreigingsinformatie uit talloze bronnen kan eenvoudiger worden gedeeld via XDR-systemen, waardoor ondernemingen uitgebreide gegevensgroepen verkrijgen van waaruit ze inzicht kunnen krijgen in cybercriminelen en hun activiteiten. Het delen van bedreigingsinformatie bevordert ook een betere samenwerking en coördinatie tussen beveiligingsteams.
Proactieve bedreigingsopsporing
Het opsporen van bedreigingen wordt proactiever en voorspellender. In de toekomst bieden XDR-systemen de mogelijkheden – en bedreigingsinformatie – om patronen van aanvallers over verloop van tijd bij te houden en te voorspellen wanneer en waar volgende aanvallen plaatsvinden. Met deze inzichten kunnen beveiligingsteams aanvallen sneller stoppen.
Analyse van gebruikersgedrag
Gebruikersgedraganalyse (UBA) zal een grotere rol spelen bij het correleren van gegevens over meerdere domeinen om abnormale, schadelijke gebruikersactiviteiten te identificeren. Via machine learning en gedragsmodellering helpen XDR-systemen bij het detecteren van gecompromitteerde accounts en interne bedreigingen door activiteiten te identificeren die afwijken van de basislijnen van normaal gebruikersgedrag.
Zero Trust-integratie
In de toekomst kunnen XDR-platforms worden geïntegreerd met Zero Trust-architecturen, die alle organisatieresources beveiligen via verificatie in plaats van alleen de toegang tot het bedrijfsnetwerk te beveiligen. Met XDR-platforms met Zero Trust-mogelijkheden kunnen ondernemingen een meer granulaire, effectieve beveiliging bereiken, inclusief voor toegang op afstand, persoonlijke apparaten en apps van derden.
Vereenvoudigde interfaces, hulpprogramma's en functies
XDR-platforms blijven almaar gebruikersvriendelijker en intuïtiever worden. Met geavanceerde visualisaties krijgen beveiligingsteams snel inzicht in bedreigende scenario's. Gestroomlijnde rapportage- en controlefuncties bieden hulpen bij naleving van regelgeving.
XDR implementeren voor je bedrijf
Het tegenwoordige cyberbeveiligingslandschap is complex en meerlaags – en verandert snel. Gelukkig biedt XDR een flexibele, holistische benadering voor het proactief detecteren en reageren op cyberaanvallen, ongeacht waar ze zich schuil houden. XDR verhoogt ook productiviteit en efficiëntie.
Ga aan de slag met het implementeren van XDR voor je bedrijf met een XDR-platform en andere beveiligingsoplossingen van Microsoft.
Meer informatie over Microsoft Beveiliging
SIEM en XDR
Krijg geïntegreerde bedreigingsbeveiliging in je hele technologische omgeving.
Meer informatie
Microsoft Defender XDR
Houd aanvallen in verschillende domeinen tegen met het uitgebreide inzicht en de ongeëvenaarde AI van een geïntegreerde XDR-oplossing.
Meer informatie
Microsoft Defender voor Cloud
Beveilig je multicloud-infrastructuur.
Meer informatie
Microsoft Sentinel
Krijg inzicht in je hele organisatie.
Meer informatie
Ontdek Microsoft Copilot voor Beveiliging
Bescherm tegen en reageer op incidenten met de snelheid van een machine en schaal met generatieve AI.
Meer informatie
Veelgestelde vragen
|
-
Een XDR platformis een SaaS-gebaseerde beveiligingstool die de bestaande beveiligingstools van een onderneming benut en ze integreert in een gecentraliseerd beveiligingssysteem. Een XDR haalt onbewerkte telemetriegegevens op uit meerdere tools zoals cloudtoepassingen, e-mailbeveiliging, identiteit en toegangsbeheer. Met behulp van AI, waaronder machine learning, voert de XDR vervolgens in realtime automatische analyse, onderzoek en reactie uit. XDR correleert ook beveiligingswaarschuwingen in grotere incidenten, zodat beveiligingsteams meer inzicht in aanvallen hebben, en biedt incidentprioritering om analisten te helpen het risiconiveau van de bedreiging te begrijpen.
-
Wanneer je XDR versus EDR overweegt, moet je er rekening mee houden dat ze vergelijkbaar maar verschillend zijn. XDR is een natuurlijke ontwikkeling van EDR (eindpuntdetectie en reactie), die voornamelijk is gericht op eindpuntbeveiliging. XDR breidt het bereik van EDR uit en biedt geïntegreerde beveiliging voor een breder scala aan producten, waaronder de eindpunten, hybride identiteiten, cloudtoepassingen en workloads, e-mail en gegevensarchieven van een organisatie. XDR biedt flexibiliteit en integratie in de bestaande reeks beveiligingshulpprogramma's en -producten van een onderneming.
-
Systeemeigen XDR-systemen integreren met het bestaande portfolio van beveiligingstools van een onderneming, terwijl hybride XDR ook integraties van derden gebruikt voor het verzamelen van telemetriegegevens.
-
XDR biedt verschillende integraties, waaronder de bestaande SOAR- en SIEM-systemen, eindpunten, cloudomgevingen en on-premises systemen van een onderneming.
-
MDR (beheerde detectie en reactie) is een leverancier van door mensen beheerde beveiligingsservices. MDR's gebruiken vaak XDR-systemen om te voldoen aan de beveiligingsbehoeften van een onderneming.